canstockphoto13772134

Na al die drama verhalen van de laatste tijd over mijn ongeluk en dat het niet hard gaat enzovoort, enzovoort, leek het me dan ook wel tijd om het goede nieuws ook te delen. Nee, ik ga nog geen marathon lopen en nee, ik ben nog niet helemaal hersteld, maar ik had wel vandaag controle in het ziekenhuis.

Een belangrijke controle want het was drie maanden na het ongeluk. Een cruciaal moment want waren de botjes weer aan elkaar gegroeid of waren ze uit elkaar gevallen? Ik was best zenuwachtig vanmorgen toen ik de auto in klom want ja, wat zouden de foto’s uitwijzen?

Maar wonder boven wonder lijkt het erop dat het bot leeft en aan elkaar is gegroeid. De bovenste gewrichtslijn van de talus (sprongbeen) is mooi scherp en het lijkt allemaal heel goed te gaan. Ik zeg lijkt want je moet je voorstellen dat er negen schroeven in dat ene botje zitten dus je kunt je misschien voorstellen dat het ook nog wel een uitdaging is om er doorheen te kijken. Sterker nog ik laat het je zien in onderstaande foto van mijn enkel.

IMG_2191

De echte foto was een stuk duidelijker hoor, maar dit is even snel met mijn telefoon gemaakt van de rontgen. Meer ijzer als bot. Haha…

Maar goed, alles was dus goed en ik mag gaan belasten. Meteen een afspraak met de fysio gemaakt voor een bespreking morgenmiddag. Plan van aanpak zeg maar… Maar je mag gerust weten dat ik er erg blij mee ben. Want vlak na de operatie was de kans van botnecrose (afsterven van het bot dus) nog 99%… ! De eerste foto na 6 weken was ook al wel positief maar nog te onduidelijk om er veel over te zeggen. En ook nu is het nog geen garantie dat het goed blijft gaan maar hoe langer het goed gaat des te beter worden mijn kansen. Zeker omdat het vier dagen heeft geduurd voor ik kon worden geopereerd hadden de doktoren het zelf ook niet verwacht.

Nu dus aan de slag met voorzichtig belasten en fysio. En over zes weken wordt er een CT scan gemaakt omdat daar beter op te zien is wat de status is van de enkel. Blijf dus voor de zekerheid nog maar even duimen, maar ik ben alvast happy! Eindelijk een stap in de goede richting.

Whiehoo!

 

Delen is fijn!