Simone's Kitchen

Happy! Goed (enkel) nieuws uit het ziekenhuis…

canstockphoto13772134

Na al die drama verhalen van de laatste tijd over mijn ongeluk en dat het niet hard gaat enzovoort, enzovoort, leek het me dan ook wel tijd om het goede nieuws ook te delen. Nee, ik ga nog geen marathon lopen en nee, ik ben nog niet helemaal hersteld, maar ik had wel vandaag controle in het ziekenhuis.

Een belangrijke controle want het was drie maanden na het ongeluk. Een cruciaal moment want waren de botjes weer aan elkaar gegroeid of waren ze uit elkaar gevallen? Ik was best zenuwachtig vanmorgen toen ik de auto in klom want ja, wat zouden de foto’s uitwijzen?

Maar wonder boven wonder lijkt het erop dat het bot leeft en aan elkaar is gegroeid. De bovenste gewrichtslijn van de talus (sprongbeen) is mooi scherp en het lijkt allemaal heel goed te gaan. Ik zeg lijkt want je moet je voorstellen dat er negen schroeven in dat ene botje zitten dus je kunt je misschien voorstellen dat het ook nog wel een uitdaging is om er doorheen te kijken. Sterker nog ik laat het je zien in onderstaande foto van mijn enkel.

IMG_2191

De echte foto was een stuk duidelijker hoor, maar dit is even snel met mijn telefoon gemaakt van de rontgen. Meer ijzer als bot. Haha…

Maar goed, alles was dus goed en ik mag gaan belasten. Meteen een afspraak met de fysio gemaakt voor een bespreking morgenmiddag. Plan van aanpak zeg maar… Maar je mag gerust weten dat ik er erg blij mee ben. Want vlak na de operatie was de kans van botnecrose (afsterven van het bot dus) nog 99%… ! De eerste foto na 6 weken was ook al wel positief maar nog te onduidelijk om er veel over te zeggen. En ook nu is het nog geen garantie dat het goed blijft gaan maar hoe langer het goed gaat des te beter worden mijn kansen. Zeker omdat het vier dagen heeft geduurd voor ik kon worden geopereerd hadden de doktoren het zelf ook niet verwacht.

Nu dus aan de slag met voorzichtig belasten en fysio. En over zes weken wordt er een CT scan gemaakt omdat daar beter op te zien is wat de status is van de enkel. Blijf dus voor de zekerheid nog maar even duimen, maar ik ben alvast happy! Eindelijk een stap in de goede richting.

Whiehoo!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

28 comments

 1. Hè, hè, eindelijk goed nieuws! En wat een mazzel dat je tot die één procent behoord. Aan die andere 99% arme stakkers gaan we maar even niet denken.
  Succes met verder revalideren!

 2. Wat een goed nieuws en wat zul jij opgelucht zijn. Al blijft het toch nog spannend… (lijkt mij).
  Succes en sterkte met revalideren, fijne avond.
  Groet Meinke

 3. Heeee! Wat fijn, eindelijk wat positieve berichten! Ik duim ontzettend met je mee dat deze ontwikkeling zo door blijft gaan!

 4. Wat een fijn nieuws! Er staat vast nog heel wat geoefen, op de tanden bijten, ploeteren , doorzetten en voor tijd op het programma, maar wel heel fijn dat je de goede kant op ploetert!!! Heel veel sterkte met revalideren!

 5. Ben ontzettend blij voor je, ik heb je de afgelopen weken af en toe gevolgd om te kijken hoe het ging. Wat een opluchting! Sterke met de fysio.

 6. Fijn wat positief nieuws te horen, ga zo door!!!
  Sterkte met het volgende traject.

 7. Geweldig nieuws, geniet er even van na zoveel zorgen
  Met warme groet Manon

 8. Dat is heel goed nieuws, eindelijk! En ik vind het knap dat ze het op die foto kunnen zien hoe het zit, want het lijkt wel alsof er een heel pak spijkers in je enkel zit! Maar enfin… ze doen hun werk en jij kan weer verder joehoe!! Op naar verder herstel 😀

 9. Wat fijn om te horen Simone!! Dit is in ieder geval een stap in de goede richting, wauw geweldig voor je!

 10. Fijn dat je zo’n goed nieuws hebt gekregen. Veel succes met de rest van het herstel!

 11. Wat heerlijk! Geniet van je mooie nieuws en succes bij de fysio ☺️

 12. Wat een super fijn nieuws! Je zou er bijna een gat in de lucht van springen 😉

 13. Ontzettend blij voor jou Sim!! De foto is inderdaad het betere schroefwerk…maar zover te zien is het bot OK! En nu dus start revalidatie! Echt super hoor! Heel dikke kus, Sandra en Alain

 14. Wat goed nieuws! Gefeliciteerd! Ik zou een staatslot kopen nu je een “lucky streak” hebt 😉
  Succes met revalideren!

 15. Beetje laat maar dat weet je onderhand al….. Dat is goed nieuws zeg, mag ook wel een keer na alle pech die je hebt gehad. Eigenlijk een klein wonder begrijp ik. Maar ook het bewijs hoe belangrijk lekker (en gezond…) eten is 😉 Top! Veel succes bij de fysio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.