Heerlijk slapen in guesthouse Craignamara Portrush | simoneskitchen.nl

Afgelopen week was ik in het prachtige Noord-Ierland (waarover later meer) en verkende ik samen met Ellen van Bijzonder Plekje een gedeelte van de causeway coastal route. Een route die, je kunt het vast al raden, langs de kust van Noord-Ierland gaat. Wij begonnen in Belfast en reden omhoog langs de kust waar we na twee dagen aankwamen in de kustplaats Portrush. Ons onderkomen voor twee nachten Craignamara guesthouse lag net even buiten de stad (op een kleine tien minuten rijden met de auto) en op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de lager gelegen stad.

Het begon al goed met een hartelijk welkom door Rod en zijn vrouw Kerry. Rod heeft tot zijn 15e in Nederland gewoond en spreekt dus nog best redelijk Nederlands. Ook best handig af en toe. Het bleek dat we die eerste avond de enige gasten waren, maar dat is een uitzondering want het guesthouse is populair onder golfers over de hele wereld. Van beroemd tot wat minder beroemd. Portrush is namelijk een van de beste plekken om te golfen schijnbaar. Ik kan het je niet vertellen want ik ben geen golfer maar het is een ‘big thing’ in Portrush.

Heerlijk genieten in guesthouse Craignamara Portrush Ierland

We kwamen aan met redelijk noodweer en wilden die avond in de stad gaan eten. Rod was zo lief om ons beide avonden naar de stad te brengen waarna we met een taxi terug konden. Wel zo fijn als je een wijntje wilt drinken…

Alle comfort

Het guesthouse zelf is geweldig. Onze kamers waren zó comfortabel dat we eigenlijk niet meer weg wilden, maar lekker wilden loungen op de kamer. Het is nog een nieuw gebouw want Rod en Kerry zijn vier jaar geleden van Schotland (waar ze 20 jaar lang een historisch hotel runden) terug gegaan naar de geboorteplaats van Kerry en hier Craignamara guesthouse begonnen.

Ontbijt

Alleen al voor het uitzicht wil je hier lekker lang en lekker langzaam ontbijten. En bovendien is alles heerlijk en vers gemaakt, dus op alle punten een absolute aanrader! Doe je de causeway coastal binnenkort? Zeker niet overslaan!

Disclaimer: Wij waren in Ierland op uitnodiging van Tourism Ireland maar alle meningen zijn van mij en er is me niet gevraagd over het guesthouse te schrijven.

Delen is fijn!