Category

Feestdagen

Citroen tulband | simoneskitchen.nl
Feestdagen, Zoet & dessert

Citroenpaastulband – drie maal is scheepsrecht

Mislukt Je hebt wel eens van die dagen dat alles een beetje lijkt te mislukken. Toch? Of ben ik nu de enige die daar last van heeft? Maar het gekke is dat het bakken van een tulband bij mij bijna altijd goed gaat. Met de nadruk op bijna. Soms zijn er dagen dat het niet helemaal volgens planning verloopt. Ik had recentelijk weer eens een nieuwe tulband vorm gekocht. Weer eentje van Nordic Ware maar…

Read more
Rocky road voor pasen | simoneskitchen.nl
Feestdagen, Pasen, Zoet & dessert

Paas rocky road met eitjes

Een paasversie van de Rocky Road Rocky road, arretjes cake, koelkastcake. Er zijn vele namen die eigenlijk min of meer hetzelfde betekenen. En je kunt deze Rocky Road voor elk seizoen makkelijk een ander jasje geven. Dit keer maakten Esmee en ik hem met paaseitjes en spekjes erin, maar ik stel me zo voor dat je er met kerst kerstkransjes in doet. Achteraf hadden we de spekjes beter kunnen vervangen door schuimpjes. Die zijn wat…

Read more
Ragout maken van runderpoulet | simoneskitchen.nl
Diner, Dude Food Dinsdag, Feestdagen, Snacks & drankjes, Voorgerecht

Dudefood dinsdag: ragout van de koe

“Doe koe bij de roux en je hebt ragout” Smachtend en hunkerend zit ik voor het raam. De wanhoop nabij. Het is ook vandaag weer snertweer! Dit wil ik niet meer.  Het moet weer zonnig en droog worden. Ik wil mijn grote vriend, de heer W. Eber weer uit de schuur rijden en samen met hem grote stukken vlees grillen. En die dan verorberen met mijn andere vrienden; in de tuin. Warmte is wat ik…

Read more
Hartige oliebol met broccoli | simoneskitchen.nl
Feestdagen, Oud- en nieuw, Snacks & drankjes

Hartige oliebol met broccoli, kaas en spek

Broccoli in je bol? Eerlijk is eerlijk, het klinkt misschien een beetje maf: broccoli in een oliebol, maar echt; het is de moeite waard! We wilden eens een keer iets anders dan de standaard zoete bol en misschien ben je nog op zoek naar een ander recept. Zoek niet verder! We hebben hem voor je gevonden! In de broccoli bol gaat – duh – broccoli, spek en kaas. Gouden combi.

Read more
Appel kaneel oliebollen | simoneskitchen.nl
Feestdagen, Oud- en nieuw, Snacks & drankjes

Appel-kaneel oliebollen met cranberries

Zijn jullie er al klaar voor? Ik geef toe: onze bollen zijn redelijk laat online dit jaar, maar het is niet het eerste oliebollen recept dus ik hoop dat je – mocht je er hier naar hebben gezocht – je die alsnog hebt gevonden. Esmée en ik hadden weer eens een kooksessie gisteren en omdat het natuurlijk bijna het eind van 2016 is. (Joechee!!) konden we natuurlijk met goed fatsoen niet iets anders maken. Oliebollen…

Read more
gebakken camembert met broodstengels | simoneskitchen.nl
Bijgerecht, Brood, Feestdagen, Kerstmis, Oud- en nieuw, Snacks & drankjes

Gebakken camembert met broodstengels

Lekkere romige gebakken camembert met zout krokante stengels Tjonge, ik zit hier gewoon een beetje te kwijlen achter mijn beeldscherm…. Want ik kan me nog heel levendig herinneren hoe lekker dit was! Die geweldige broodstengels en dan lekker dippen in die zachte kaas…. Echt veel beter wordt het niet hoor! Je kunt dit natuurlijk op tafel zetten als snackje, of als voorgerecht en het doet het ook nog eens net zo goed met oud- en…

Read more
Kerstcake met blauwe bessen | simoneskitchen.nl
Feestdagen, Zoet & dessert

Frosty the snowman

Vorig jaar was ik met Alex in Kookpunt in Rotterdam toen mijn oog viel op een cakevorm in de vorm van een sneeuwman. Zo leuk! Maar tegen de tijd dat ik ermee wilde gaan bakken was de kerstperiode alweer voorbij en dan is het toch een beetje gek om een sneeuwpop te gaan bakken. Zeker aangezien we volgens mij geen sneeuw hadden. Geloof ik.. Weet het eigenlijk niet meer. Hadden we afgelopen jaar sneeuw ergens?

Read more
Feestelijke garnalencocktail | simoneskitchen.nl
Feestdagen, Kerstmis, Oud- en nieuw, Vis, Voorgerecht

Pittige garnalencocktail met granaatappel

Lekker ouderwets Als ik aan garnalencocktail denk, dan krijg ik altijd wel een heel sterk gevoel van nostalgie. Weet je nog die tijd, dat je standaard overal waar je kwam als voorgerecht een glas met garnalencocktail kreeg? Een klots whiskeysaus eroverheen en klaar is kees. Of het voorgerecht in dit geval. Dus toen Esmée en ik laatst in de studio aan het “prutsen” waren met nieuwe gerechtjes, kwam het onderwerp zo op de garnalencocktail.

Read more
Saltimbocca met aardappeltjes en broccoli | simoneskitchen.nl
30 minuten recept, Diner, Dude Food Dinsdag, Feestdagen

Dude Food dinsdag: Kerst met je vrienden (Traditionele Saltimbocca)

Beste mededudes, ik wil met jullie iets delen dat mij dwars zit, want regelmatig loop ik ertegen aan dat dames nog steeds denken dat de gemiddelde man zich niet in de keuken thuis voelt. Op feestjes en partijtjes hoor ik dikwijls mijn eigen Misses met wat andere dames keuvelen en dan zegt ze opeens: “Nou, mijn man kookt ook regelmatig, hoor.” Vaak wordt dit dan ontvangen met geschaterlach en opmerkingen als: “Ja, zeker zoals die…

Read more
Zelf gluhwein maken | simoneskitchen.nl
Feestdagen, Snacks & drankjes

Zelf Glühwein maken

Zelf glühwein maken Als het aankomt op glühwein dan heb je volgens mij twee kampen; die van de haters en die van de liefhebbers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er vroeger geen grote fan van was. Ik kende het eigenlijk alleen van die twee keer dat ik op wintersport ben geweest en dat was niet de beste kwaliteit. Bovendien dronk ik in die tijd nog amper wijn, dus het was niet meteen een match…

Read more
Zalmterrine met ei | simoneskitchen.nl
Feestdagen, Kerstmis, Vis

Zalmterrine met komkommer en ei

Zalmterrine met komkommer voor elke feestelijke gelegenheid! Een week of twee geleden hadden Esmée en ik weer eens een van onze ‘beroemde’ kooksessies… 🙂 We besloten het dit keer in de studio te doen. Onder het mom van geen man, kinderen, honden en katten die in de weg zouden lopen. Want je moet weten dat wij snel een gebrek aan ruimte hebben als we ‘los’ gaan. Ik bedoel: de studio is 100 vierkante meter, toch…

Read more