Simone's Kitchen

Meerzaden brood – Bakken met Esmee

Je kent wel een beetje mijn historie als het gaat om brood bakken, toch? Het is niet dat ik het nooit geprobeerd heb, maar brood en ik, lijken niet op zulke hele goede voet te staan. Ik ben gek op brood. Ik zou kunnen...

Abrikozen mango jam | simoneskitchen.nl

Abrikozen mango jam voor een Taste of Yellow

Kanker Kun jij je nog herinneren wanneer je voor de eerste keer iemand verloor aan kanker? Ik denk dat ik een jaar of 8 a 9 moet zijn geweest toen mijn eerste opa overleed aan long kanker. Mijn beide opa’s – beiden verstokte sigarenrokers...

Sans Cravate – stropdas thuislaten te Brugge, Belgie

Een goed en mooi restaurant uitzoeken dat kun je aan onze Sandra wel overlaten.. 😉 Allereerst natuurlijk al een geweldig diner gehad op vrijdagavond bij Rock-Fort en voor de zaterdag was er besproken bij een restaurant met de ludieke naam ‘Sans Cravate‘. Ik zeg...

Restaurant Rock-fort – Brugge, Belgie

Van het weer moesten we het zeker niet hebben dit weekend in Brugge… Wat een prutweer was het! Het begon nog redelijk toen we vrijdag aan het eind van de dag aankwamen in ons hotel Waalwyck (aanrader!!) Gelukkig zaten we niet midden in het...

Cornish Pasties : Guestpost by Rosa May

We hadden het niet echt helemaal zo gepland, maar deze gastpost van Rosa  van Rosa’s Yummy Yums kon eigenlijk niet op een beter moment komen. We zitten tot onze oren in het gruis van onze nieuwe keuken en het laatste dat we op dit...

arretje nof

Arretje Nof – de meest eenvoudige cake!

Arretje Nof Vind je het ook niet grappig hoe sommige etenswaren of gerechten je weer direct terugvoeren naar je jeugd? Toen ik een klein kind was vond ik het al leuk om te bakken, maar we kwamen nooit echt veel verder als de standaard...

Orange and poppyseed bundt cake | insimoneskitchen.com

Sinaasappel en maanzaad tulband

Sinaasappel en maanzaadtulband Sinaasappel en maanzaad zijn wat mij betreft een match made in heaven. En in deze tulband zit het vol met beide smaken. Wat lekker is, is om de topping voor de tulband te maken met wat langzaam gecarameliseerde sinaasappelschilletjes maar vind...

Vleescursus van Teest | simoneskitchen.nl

Niet voor vegetariers – Vleescursus deel I

Je kent me een beetje toch? Ik vind het heerlijk om allerlei workshops te volgen, kookcursussen of eigenlijk alles dat maar enigszins iets met eten te maken heeft. Als je mijn blog al een tijdje volgt dan heb je wellicht ook al de bloederigste...

Borough market – Londen

De ‘underground’ is warm en bedompt. Mensen zijn dicht bij elkar en we kunnen alle diverse culturen door elkaar heen ruiken terwijl er meer en meer mensen instappen en er elke keer maar een handvol uitstappen op het volgende station. Ja we komen waarschijnlijk...

Vietnamese springrolls – foodblog event september

Enigszins bezweet stappen we uit het wankele bootje en kijken verdwaasd om ons heen. Verdwaasd, want de temperatuur is boven de 35C,  en het loopt tegen het middaguur. Het heetste moment van de dag op het kleine eiland in Vietnam waar we op dat...

Wat moet ik toch met die flitser – deel 1

“Ik vind het licht zo ontzettend hard, ik zie helemaal geen sfeer meer als ik mijn flitser gebruik, alles is overbelicht is als ik van dichtbij inflits, ik begrijp niks van dat hele ding, ik vind het gewoon niet mooi dat flitslicht… ” Zomaar...