Simone's Kitchen
Gebakken penne

Gebakken penne en de eerste 12wbt mini milestone

De eerste vier weken van het 12wbt programma zitten er alweer op. En aangezien ik me net door de fitness test heen geworsteld heb dacht ik het meteen maar even te verwerken hier. Je kunt het maar weer gehad hebben…. En ben ik tevreden?...

Gegrilde asperges met halloumi

Ik ben een beetje lui aangelegd als het op asperges aankomt… En nou ja, ook eigenlijk wel omdat ik de groene asperges lekkerder vind, maar ik vind dat geschil van die witte altijd zo’n gedoe… (ik zei al he, dat het lui was!) en...

hartige taart met courgette

Hartige courgette taart met gerookte kip

Hartige taart met courgette, ui en gerookte kip Wij hebben dat soms wel eens hè… Dan slaan we door…. Gaan compleet door het lint… Weten eigenlijk niet van ophouden… Ik heb het natuurlijk over koken… Want we kunnen geen maat houden. Komt er iemand...

Tarly met tomaat en feta

Tarly salade met tomaat en feta

Komen jullie wel eens in de sportschool? Wel eens goed om je heen gekeken wat er allemaal gebeurd? Ik ben de laatste tijd vrij regelmatig te vinden in mijn sportschool De Wave hier in Almere buiten. Prima sportschool en gelukkig niet zo’n tent waar...

Diafragma

Bij diafragma is het gezegde ; ‘De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt’ vaak van toepassing. De meeste mensen hebben wel eens gehoord van diafragma en hebben een idee dat het iets te maken heeft met de belichting. Nou, dat...

De ultieme club sandwich | simoneskitchen.nl

De ultieme club sandwich is homemade

De ultieme club sandwich Op hoeveel manieren kun je eigenlijk een boterham in elkaar zetten? Wel een fancy boterham, maar toch, veel meer is het officieel niet… De clubsandwich is volgens Wikipedia ergens in de 19e eeuw ontstaan in New York. Johannes van Dam...

Wortelsalade met gember en honing

We zijn een etentje aan het plannen voor morgenavond. Er komen vrienden eten en die hebben – na een aantal etentjes – toch altijd wel een beetje een hoge verwachting. Dus moeten we daar natuurlijk aan proberen te voldoen. Haha… Maar ja, ik probeer...

Porto – stad aan de Douro rivier

Mijn allereerste bezoek aan Porto (of Oporto) was iets van 10 of 12 jaar geleden. In die tijd moest ik er heen voor werk omdat een van de fabrieken waar we mee werkten in Portugal was gelegen en hun kantoor zat in Porto. Dus...

Salade met halloumi en werken aan de vetrolletjes

Ik ben gek op het kijken naar programma’s als Obese. En dan liefst nog de Amerikaanse versie ook; die gaat net even wat verder en is net even wat meer overtrokken als de Nederlandse. We blijven natuurlijk wel een nuchter volk. Je kunt je...

Aardbeien tiramisu | simoneskitchen.nl

De allerlekkerste aardbeientiramisu

Aardbeien tiramisu Deze aardbeien tiramisu geeft je zelfs als het regenachtig prutweer is, weer een beetje het idee van zomer. Het is snel en eenvoudig te maken en is een stuk lichter als de klassieke chocolade variant! Zomer in Nederland Hoewel we de laatste...

Garnalen op zijn Grieks

Garnalen saganaki en a la Greque

Ik ben gek op Griekenland. En Grieks eten… Misschien omdat het me altijd doet denken aan lange warme zomers doorgebracht aan de rand van de zee, op ons dooie gemak met een scooter over een eilandje tuffen en rozige namiddagen in een klein cafe...

Port – Ruby of Tawny?

Ik moet heel eerlijk zijn hier.. Ik weet (wist!) nagenoeg niks over port toen ik de uitnodiging kreeg van  Oscar Quevedo om samen met een groepje van selecte wijn bloggers een tour te maken in Porto, de Douro vallei en hun wijngaarden. Ik stuurde...