Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Basisrecept glutenvrije wafels
Dit is een heerlijk basisrecept voor wafels wat je makkelijk naar eigen smaak kunt aanpassen. Of serveer gewoon zo met fruit naar keuze!
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
8
wafels
Equipment
Wafelijzer
Ingrediënten
3
eieren
125
ml
kokosmelk
6
el
kokosolie
gesmolten
2
el
ahornsiroop
1
tl
vanille extract
130
gr
amandelmeel
25
gr
tapioca
½
tl
baking soda
1
tl
bakpoeder
½
tl
zeezout
Serveer met blauwe bessen en eventueel kokosrasp
Instructies
In een mengkom combineer je de droge ingrediënten. (amandelmeel, tapioca, baking soda, bakpoeder en zout)
Meng de natte ingrediënten in een andere kom samen (kokosmelk, vanille, kokosolie, ahornsiroop en de eieren) en klop even door.
Doe de droge bij de natte ingredienten en klop tot een geheel.
Verhit je wafelijzer en vet in met wat kokosolie.
Bak de wafel goudbruin en gaar. Hoeveel wafels je eruit kunt halen is afhankelijk van je wafelijzer. Bij mij gingen er 8 wafels uit het beslag.
Serveer de wafels met blauwe bessen en geraspte kokos.
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Glutenvrij
Trefwoord:
amandelmeel, kokosmelk
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
258
kcal
,
Koolhydraten:
11
g
,
Eiwit:
6
g
,
Vet:
23
g
,
Verzadigd vet:
12
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
61
mg
,
Natrium:
251
mg
,
Kalium:
133
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
4
g
,
Vitamine A:
89
IU
,
Vitamine C:
1
mg
,
Calcium:
80
mg
,
Ijzer:
2
mg