Neem een flinke stoofpan en verhit hier een ruime hoeveelheid kokosolie in.Doe de gesnipperde ui erbij en stoof tot de ui glazig is. Voeg de garam masala toe, de gember en de knoflook en bak de specerijen even mee tot ze goed gaan geuren. Doe dan de groente erbij en bak die even goed mee.
Doe dit niet te kort. Het ontwikkelen van de smaken van de specerijen duurt even dus bak het zeker een minuut of 5-10 voor je de curry paste en de kokosmelk erbij doet.
Roer wel goed door om te voorkomen dat het aan gaat bakken.
Zodra de kokosmelk erbij zit breng je het aan de kook en laat je het – met deksel op de pan – rustig koken tot de groente goed gaar zijn.
Wordt het te droog voeg dan eventueel een beetje bouillon toe.
Zodra de groente gaar is kun je het serveren met wat verse koriander en bloemkoolrijst. Vind je de currysaus te dun dan kun je het iets indikken met arrowroot.
Notities
Bereiding in de slowcooker
Het bereiden in de slowcooker is nog makkelijker dan in een gewone pan. Je doet eenvoudigweg alle ingredienten in de kom van de slowcooker en roer het even goed door.De tijd in de slowcooker is ongeveer 4-5 uur of tot de groente gaar is. Het is ook een beetje afhankelijk van je slowcooker want daar zit echt heel veel verschil tussen.