Dit recept zag ik voorbij komen bij Marike van Oh my Pie en ik maakte er een paleo crumble versie van! De crumble topping is redelijk zoet maar de cake zelf niet zo dus dat heft elkaar weer op. Minder suiker gebruiken kan uiteraard ook.
Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 in en bekleed met bakpapier.
Meng de kokosrasp, kokosmeel, bakpoeder en rasp door elkaar.
In een andere kom klop je de eiwitten goed stijf. Daar doe je vervolgens de ahornsiroop, vanille, citroenrasp en sap, kokosyoghurt, amandelmelk en eidooiers door en roer het voorzichtig door met een spatel tot goed gemengd.
Voeg nu de droge bestanddelen toe en combineer met de spatel tot het een geheel vormt. Roer 100 gram van de bramen erdoor.
Doe het beslag in de bakvorm.
Maak nu de crumble door het amandelmeel, arrowroot, kaneel, zout, kokosolie en suiker te mengen. Verdeel de crumble over de bovenkant van de cake. Verdeel hier de overige 100 gr bramen overheen. Druk die heel lichtjes in de bovenkant.
Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten of tot de cake gaar en goudbruin is.