Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Italiaanse bruidssoep
Een lekkere maaltijdsoep!
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
min
Totale tijd:
35
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
1
ui
gesnipperd
2
teentjes knoflook
gesnipperd
6
wortels
in plakjes
1
liter
kippenbouillon
300
gr
gehaktballetjes
150
gr
boerenkool
2
grote eieren
Verse peterselie voor erover
Instructies
Neem een grote soeppan en verhit hierin wat olie. Bak de ui tot deze glazig is, voeg dan de knoflook en de wortelplakjes toe en bak deze mee.
Voeg nu de gehaktballetjes mee en bak deze ook even mee voor je de bouillon, boerenkool en zout en peper toevoegt.
Laat de soep koken voor een minuutje of 15 of tot alles goed gaar is.
Klop de eieren los en giet dat voorzichtig al roerende door de soep zodat je sliertjes ei door de soep heen krijgt.
Gang:
Soep
Keuken:
Italiaanse keuken
Nutrition
Calorieën:
304
kcal
,
Koolhydraten:
16
g
,
Eiwit:
20
g
,
Vet:
18
g
,
Verzadigd vet:
7
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
135
mg
,
Natrium:
1075
mg
,
Kalium:
956
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
6
g
,
Vitamine A:
19157
IU
,
Vitamine C:
70
mg
,
Calcium:
136
mg
,
Ijzer:
3
mg