handjebevroren of verse frambozen en blauwe bessen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de droge ingrediënten (amandelmeel, boekweit, bakpoeder, baking soda, cacao, kaneel) voor de cake in een kom bij elkaar en roer alles goed door, zodat het gemengd is.
Pureer de bananen in een andere grote kom en doe hier de rest van de natte ingrediënten bij. Laat de rozijnen en de vruchten nog even liggen.
Roer alles even stevig door met een garde of lepel tot goed gemengd is.
Doe het bananen mengsel bij de droge ingrediënten en meng weer door. Je hebt nu een stevig deeg mengsel.
Schep de rozijnen en de vruchten er op het laatst doorheen en stort alles in een goed ingevet bakblik of bedek het blik met bakpapier. Ik koos dit keer voor een vierkante vorm, maar een standaard cakeblik kan natuurlijk ook.
Schuif het in de oven en bak de cake voor ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 35 minuten met een houten prikker of de cake gaar is. Komt de prikker er droog uit dan is de cake goed.
Laat afkoelen voor je hem aansnijd.
In de koeling is de cake een aantal dagen goed te houden en wordt alleen maar lekkerder!