Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Tom Kha Gai soep
De smaken van Thailand vind je terug in deze heerlijke Thaise tom kha gai soep
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
1
blik
kokosmelk
500
ml
kippenbouillon
200
gr
kipfilet
in reepjes
1
ui
gesnipperd
150
gr
shiitake
in stukjes
1
stuk
lemongrass
gekneusd
1
stuk
galangal
of gember, paar plakjes
2
kaffir lime blaadjes
2
tomaten
in stukken
2
rode chili pepers
in dunne ringetjes
sap van 1 limoen
1,5
el
vissaus
koriander
vers
kokosolie om te bakken
Instructies
Neem een soeppan en verhit de kokosolie. Bak hierin de ui en de shiitake tot ze zacht zijn. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij.
Voeg de citroengras, galangal (of gember) en kaffir lime blaadjes toe en laat het geheel even meekoken voor een minuutje of tien.
Voeg de kip toe en kook tot de kip gaar is.
Voeg de tomaten toe en laat deze even mee warmen maar niet kapot koken.
Haal van het vuur en roer het limoensap, de vissaus en de verse koriander erdoor.
Serveer met nog wat verse koriander erover en de chilipepers
Gang:
Soep
Keuken:
Thaise
Trefwoord:
kip, kokosmelk
Dieetsoort:
glutenvrij
Auteur:
Simone
Nutrition
Calorieën:
632
kcal
,
Koolhydraten:
33
g
,
Eiwit:
32
g
,
Vet:
45
g
,
Verzadigd vet:
37
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
3
g
,
Transvet:
0.01
g
,
Cholesterol:
69
mg
,
Natrium:
2141
mg
,
Kalium:
1637
mg
,
Vezels:
5
g
,
Suiker:
11
g
,
Vitamine A:
1491
IU
,
Vitamine C:
89
mg
,
Calcium:
90
mg
,
Ijzer:
8
mg