Neem een grote kom en doe hierin de bloem, bakpoeder, bakzout, zout, kaneel en koekkruiden in en roer het even om met een garde.
In een andere kom meng je de gesmolten boter, olie, bruine suiker, pompoenpuree, vanille extract en de vier eieren samen. Klop dit even door. Rasp de twee mandarijnen boven de kom en roer erdoor. (het sap gebruik je later)
Voeg de droge ingrediënten bij de natte en roer goed door met een garde tot het een egaal geheel is.
Smeer de bakvorm in met wat boter en bekleed met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en bak de cake in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
Laat de cake volledig afkoelen en maak de icing door het poedersuiker te mengen met het mandarijnsap. Voeg eerst het sap van 1/2 mandarijn toe en voeg eventueel extra toe indien nodig. De icing moet vloeibaar zijn maar niet te dun.
Besprenkel de cake met de icing en serveer in blokjes.
Notities
Heb je geen pompoenpuree volg dan het recept voor pompoenpuree of maak eenvoudig de pompoen schoon, snij in stukken en verdeel over de bakplaat.Besprenkel met wat olijfolie en wat koekkruiden en rooster in de oven op 220˚C voor ongeveer 20-30 minuten. Pureer de pompoen met een staafmixer of in de blender.