Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Pepernoten cupcakes
Een geweldig leuke traktatie voor Sinterklaas!
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
min
Porties:
12
cupcakes
Ingrediënten
225
gr
bloem
150
gr
donkere basterdsuiker
2
eieren
1
tl
bakpoeder
1/2
tl
baking soda
2,5
tl
koekkruiden
120
gr
boter
gesmolten
225
gr
pompoenpuree
1
tl
vanille
100
gr
kruidnoten
plus extra voor erop
Frosting
225
gr
roomkaas
naturel
115
gr
boter
zacht
1
tl
vanille
1/8
tl
zout
200
gr
poedersuiker
of meer voor een steviger resultaat
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C
Meng bloem, bakpoeder, baking soda, zout en koekkruiden door elkaar.
Klop de boter, eieren, bruine suiker en pompoenpuree samen.
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en klop tot het gecombineerd is. Het is een iets dunner beslag dan normaal cakebeslag.
Hak de kruidnootjes een beetje en roer dit door het beslag heen.
Verdeel in de cupcakevormpjes en bak in de oven voor 22-25 minuten of tot goudbruin en een houten prikker er schoon uitkomt.
Frosting maken
Klop de roomkaas en de zachte boter samen tot gemengd. Voeg de poedersuiker, vanille en zout toe en meng tot je een stevig geheel hebt.
Doe over in een spuitzak en spuit het op de cupcakes (als ze volledig afgekoeld zijn)
Bekleed met pepernoten
Gang:
Koek
Keuken:
Sinterklaas
Trefwoord:
cupcakes, feestelijk, sinterklaas
Nutrition
Calorieën:
440
kcal
,
Koolhydraten:
52
g
,
Eiwit:
5
g
,
Vet:
24
g
,
Verzadigd vet:
14
g
,
Cholesterol:
90
mg
,
Natrium:
311
mg
,
Kalium:
132
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
32
g
,
Vitamine A:
3699
IU
,
Vitamine C:
1
mg
,
Calcium:
46
mg
,
Ijzer:
2
mg