Ik was altijd al fan van rijstpudding dus een paleo variant daarop maken leek me wel een uitdaging. Het klinkt best een beetje gek om een ‘rijst’ pudding te maken met bloemkool, maar het is echt verrassend lekker! Overigens ook een ideaal ontbijt als je over hebt voor de volgende dag!
om te serveren: vers fruitbanaan, blauwe bessen, ananas
Instructies
Doe de helft van de kokosmelk in een steelpan met de bloemkool en breng dit rustig aan de kook. Voeg zoveel kokosmelk toe tot het voor jou de gewenste dikte heeft.
Voeg de specerijen eraan toe en de ahornsiroop. Laat het geheel rustig pruttelen terwijl je af en toe roert.
De bloemkool moet ongeveer in totaal een minuutje of 10 koken voor het de gewenste ‘bite’ heeft. Check het vooral af en toe even. De een vind het lekkerder als het wat steviger is dus even uitproberen wat voor jou werkt.
Ik vind het zelf het lekkerste als het echt wat zachter is omdat je dan nog meer het idee hebt dat je echte rijstpudding aan het eten bent. Je kunt de rijstpudding warm eten maar ook koud is het erg lekker.
Serveer met het verse fruit en eventueel nog wat extra ahornsiroop eroverheen.