Deze heerlijke herfst stoofschotel is perfect voor een doordeweekse dag en ook lekker om de volgende dag te eten!Je kunt de stoof makkelijk bereiden in een stoofpan maar ook heel goed bereiden in de slowcooker. In dat geval hou je een uur of vijf aan voor de totale bereiding.
Verhit de olie in een grote stoofpan op medium vuur. Voeg ui toe en bak tot zacht, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook toe en bak voor 1 minuut. Meng de paprika in en de volgende 8 ingrediënten op de lijst. Voeg 250 ml water, de tomaat en het citroensap toe.
Breng aan de kook. Voeg pompoen en wortel toe. Dek af en kook op laag vuur tot groente gaar is, ongeveer 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Quinoa
Was de quinoa en giet af. Smelt de boter met olie in een grote pan op medium vuur. Voeg ui en wortel toe. Dek af en bak tot de groentes bruin beginnen te worden, voeg knoflook, zout en koenjit toe en bak nog 1 minuut. Voeg de quinoa toe en roer voor 1 minuut. Voeg water toe tot de quinoa onder staat. Ongeveer een halve liter. Breng aan de kook, verminder vuur tot laag, dek af en laat sudderen tot de vloeistof is opgenomen en de quinoa zacht is, ongeveer 15 minuten.