Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Pompoen wortel stoofpot

Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

Stoofschotel

  • 2 el olijfolie
  • 1 cup gehakte ui
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 2 tl zoete paprika poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koenjit
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1/2 tl gemalen cayenne peper
  • beetje saffraan
  • 1 cup water
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el verse citroen sap
  • 3 cups blokjes gesneden flespompoen ongeveer een halve flespompoen
  • 2 cups blokjes wortel
  • optioneel: worstjes

Quinoa

  • 1 cup quinoa
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 cup fijn gesneden ui
  • 1/4 cup fijn gesneden wortel
  • 2 knoflook tenen
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl koenjit
  • 2 cups water
  • 1/2 cup vers gesneden koriander
  • 2 tl gesneden verse munt

Instructies

Stew

  • Verhit de olie in een grote stoofpan op medium vuur. Voeg ui toe en bak tot zacht, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook toe en bak voor 1 minuut. Meng de paprika in en de volgende 8 ingredienten op de lijst. Voeg 1 cup water, de tomaat en het citroensap toe.
  • Breng aan de kook. Voeg pompoen en wortel toe. Dek af en kook op laag vuur tot groente gaar is, ongeveer 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Quinoa

  • Was de quinoa en giet af. Smelt de boter met olie in een grote pan op medium vuur. Voeg ui en wortel toe. Dek af en bak tot de groentes bruin beginnen te worden, voeg knoflook, zout en koenjit toe en bak nog 1 minuut. Voeg de quinoa toe en roer voor 1 minuut.Voeg 2 cups water toe. Breng an de kook, verminder vuur tot laag, dek af en laat sudderen tot de vloeistof is opgenomen en de quinoa zacht is, ongeveer 15 minuten.
  • Serveer met de stoofschotel