Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Gevulde avocado met tonijnsalade
Een lekkere en feestelijke manier om je tonijnsalade te presenteren in deze avocadobootjes
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
4
mensen
Ingrediënten
2-3
avocado's
rijp
2
blikjes
tonijn
op olijfolie
handvol
kerstomaatjes
2
el
kappertjes
beetje gehakt
3
el
mayonaise
homemade
bieslook
verse
3
eieren
gekookt, in stukjes
2
lente uitjes
in kleine ringetjes
zout en peper
Instructies
Begin met het maken van je tonijnsalade. Giet de blikjes tonijn af en breek grote stukken tonijn in stukjes in een kom.
Snij de tomaatjes in vieren of in helften en voeg bij de tonijn. Snij de bieslook kleiner en voeg de kappertjes en lente uit toe.
Voeg de eieren en de mayo toe en meng het allemaal samen. Breng op smaak met zout en peper.
Open de avocado's op het laatste moment vlak voor je het gaat serveren en verwijder de pit.
Haal een beetje van het vlees eruit en snij dit door de tonijnsalade.
Schep de tonijnsalade in de bootjes en serveer meteen
Gang:
Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken:
Gezonde keuken
Trefwoord:
avocado, tonijn
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Auteur:
Simone
Nutrition
Calorieën:
317
kcal
,
Koolhydraten:
10
g
,
Eiwit:
21
g
,
Vet:
23
g
,
Verzadigd vet:
4
g
,
Cholesterol:
132
mg
,
Natrium:
357
mg
,
Kalium:
680
mg
,
Vezels:
7
g
,
Suiker:
1
g
,
Vitamine A:
484
IU
,
Vitamine C:
14
mg
,
Calcium:
41
mg
,
Ijzer:
2
mg