Extra/ naar wens: decoratie zoals bijvoorbeeld sprinklessterretjes of leuke prikkers
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Doe de boter en de suiker samen in de kom van je keukenmachine en klop dit tot het licht en luchtig is. Dit duurt ongeveer een minuut of 5. Schraap eventueel tussendoor even langs de zijkanten van je kom. Met een handmixer kan dit ook.
Doe nu een voor een de eieren erbij en klop elke keer weer even door. Voeg het vanille extract erbij en klop het geheel tot mooi luchtig.
Zet de machine op de laagste stand en voeg nu beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel, de baking soda en het zout toe.
Als laatste voeg je de champagne en de karnemelk toe in gedeeltes. Klop het vervolgens niet langer dan nodig is. Als het gemengd is zet je de machine uit.
Vet nu je springvorm(en) in en bedek de bodem met bakpapier. Het is het handigste als je twee vormen hebt, maar heb je er een dan bak je het in twee gedeeltes.
Verdeel het beslag over de twee vormen en bak het in ongeveer 45 minuten gaar. Check het voor de zekerheid met een houten prikker in het midden van de cake(s). Die moet er schoon uitkomen. Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen.
Doe nu de champagne voor de botercreme in een steelpan en laat dit inkoken tot je ongeveer 2-3 eetlepels vloeistof over hebt.
Om je botercreme te maken smelt je eerst de witte chocola au bain-marie. Laat dit even afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop nu de boter met de poedersuiker en het vanilleextract tot een luchtige witte botercreme. Hier heb je wel een minuut of 10 voor nodig.
Voeg nu de afgekoelde witte chocola erdoorheen. Is het geheel nog te dun dan kun je het nog even laten koelen in de koelkast tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
Neem nu de twee taarthelften en verdeel een gedeelte van de botercreme over de bovenkant. Leg de andere taarthelft hierop en je smeert nu de hele taart af met de rest van de botercreme. Versier de taart naar wens met allerlei leuke sprinkles, feestelijke prikkertjes of wat je nog meer in huis hebt.