Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.34
van
3
stemmen
Basis roombotercake
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Totale tijd:
1
uur
uur
15
minuten
min
Porties:
12
personen
Equipment
cakeblik van 25 cm
Ingrediënten
225
gr
roomboter
op kamertemperatuur
225
gr
suiker
1
tl
zout
225
gr
ei
ongeveer 4-5 eieren
225
gr
bloem
1
tl
vanille
1
citroen
rasp en sap
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Doe de boter in de kom van je mixer en klop dit tot het licht en romig is.
Voeg nu het zout en de suiker toe en klop tot het enigszins in volume verdubbeld.
Voeg nu een voor een de eieren toe. En klop elk ei eerst goed door voor je verder gaat.
Zet de machine op een lage stand en voeg als laatste de bloem toe. Stop met kloppen zodra het goed gemengd is.
Vet je cakeblik in en bekleed met bakpapier. Stort je beslag erin en strijk de bovenkant glad.
Zet in de voorverwarmde oven en bak de cake in 60 minuten gaar en goudbruin of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
Gang:
Koek en gebak
Trefwoord:
bloem, boter, ei, suiker
Nutrition
Calorieën:
306
kcal
,
Koolhydraten:
34
g
,
Eiwit:
5
g
,
Vet:
17
g
,
Verzadigd vet:
10
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
5
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
110
mg
,
Natrium:
355
mg
,
Kalium:
64
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
19
g
,
Vitamine A:
572
IU
,
Vitamine C:
5
mg
,
Calcium:
20
mg
,
Ijzer:
1
mg