Verwarm de oven op 160˚C en bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Zet apart.
In een mengkom of in de kom van een mixer doe je de olie en de honing bij elkaar. Klop dit voor ongeveer 30 seconden. Het komt niet echt bij elkaar maar dat komt goed als de eieren erbij doet.
Breek de eieren een voor een in de kom en klop even kort door. Doe de appelcompote erbij en klop nog eens kort. Voeg dan het amandelmeel toe, kokosmeel, bakpoeder, snufje zout en de koekkruiden. Roer dit met een spatel erdoor.
Stort het beslag in je klaarstaande vorm. Snij met een scherp mes drie plakken uit het midden van de appel. Haal eventuele pitjes eruit en druk de appelschijven in het beslag. Eet de rest van de appel op.
Zet de cake in de voorverwarmde oven en laat rustig voor 50 minuten garen of tot goudbruin en gaar. Gaat het te hard en wordt het te bruin dek dan af met aluminiumfolie en laat nog even doorgaren.
Laat volledig afkoelen voor je de cake aan gaat snijden. Hij wordt tijdens het afkoelen nog steviger.