Zoete aardappeltoast
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Zoete aardappeltoast met kokosyoghurt tahinidressing

Bereidingstijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels zoek mooie rechte exemplaren uit
  • 1-2 el olijfolie
  • 125 gr kokosyoghurt
  • 2 el tahini
  • sap van 1/2 limoen
  • 100 gr fruit blauwe bessen, frambozen, granaatappelpitjes
  • 1-2 el gehakte walnoten
  • 1-2 el sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Was intussen de zoete aardappels en dep ze droog. Snijd de aardappels in dikke plakken, bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Leg ze in de oven en rooster ze in 20 minuten gaar.
  • Meng intussen de kokosyoghurt met de tahini, het limoensap en zout naar smaak
  • Haal de zoete aardappel uit de oven als ze gaar zijn en laat de plakken iets afkoelen. Beleg elke plak aardappel met een flinke lepel van de tahini yoghurt en beleg met het fruit, de gehakte walnoten en eventueel de sesamzaadjes.

Nutrition

Calorieën: 473kcal, Koolhydraten: 40g, Eiwit: 8g, Vet: 34g, Verzadigd vet: 15g, Natrium: 88mg, Kalium: 732mg, Vezels: 6g, Suiker: 11g, Vitamine A: 18594IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 115mg, Ijzer: 4mg