Geroosterde rabarber met licor43 en limoen-creme fraiche
Ik hou enorm van rabarber en als het de tijd van het jaar is kan ik het niet nalaten om het zovaak mogelijk te gebruiken in desserts. Deze is net weer even anders maar zooooo lekker!
Verwarm de oven voor 140˚C. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 10 cm. Doe de stukken in een enkele laag in een ovenschaal en giet de licor43 erover.
Strooi de suiker er ook over en eindig met de rasp van de limoenen. Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie en zet het ongeveer een uur in de oven. Door de langzame garing blijven de stukken rabarber aan een stuk maar worden wel boterzacht.
Je kunt dit gerecht ook goed een dag van tevoren maken en op kamertemperatuur bewaren. Vlak voor serveren klop je de creme fraiche los met poedersuiker, limoensap en de rasp. Proef altijd even of het mengsel de juiste verhouding zoet en zuur heeft. Eet de rabarber als dessert.