Paddenstoelenpate | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Paddenstoelenpate

Serveer deze lekkere paddenstoelenpate bijvoorbeeld met deze tahini crackers
Koelkast: 4 uur
Totale tijd: 15 min
Porties: 6 personen

Ingrediƫnten

  • 60 gr olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, klein gesneden
  • 400 gr gemengde champignons
  • 125 gr walnoten
  • 2 el kokosroom
  • 2 el tijm fijngehakt
  • 3 el peterselie fijngehakt

Instructies

  • Fruit ui en knoflook voor een paar minuten tot zacht. Voeg de paddenstoelen en rode peper hieraan toe en bak deze voor een minuut of 10 of tot het meeste vocht verdampt is.
  • Laat de paddenstoelen afkoelen en uitlekken in een zeef.
  • Hak de walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg het paddenstoelenmengsel toe en hak dit fijn tot je een glad mengsel hebt. Voeg de kokosroom en de verse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper
  • Zet 4 uur in de koelkast met folie afgedekt.
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: paddenstoelen