Pumpkin soup with yogurt | insimoneskitchen.com
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Pittige pompoensoep met yoghurt

Totale tijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 650-700 gr in stukken gesneden flespompoen dit is dus het schone gewicht
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl chili poeder
  • 1 tl grof zeezout
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 150-200 gr wortel fijn gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 750 ml groentebouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 C en doe de schoongemaakte pompoen blokken in een ovenschaal en strooi de kaneel, kruidnagel, chili en zout eroverheen. Schud alles goed om en doe de olijfolie erbij. Ik meet dat nooit exact maar sprenkel er olijfolie overheen en schud alles dan goed om. Ze moeten allemaal een dun laagje olijfolie eromheen hebben maar niet moddervet zijn natuurlijk. Rooster voor ongeveer 10-15 minuten en haal dan uit de oven.
  • In een grote soeppan op medium vuur bak je de ui, knoflook, chilipeper, wortels en paprika aan voor ongeveer 5 minuten. Voeg de pompoen toe en bak dit nog even mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Met een staafmixer pureer je vervolgens de soep en op het laatst doe je de yoghurt erdoor. Check of je nog extra zout nodig hebt en smullen maar!

Nutrition

Calorie├źn: 270kcal, Koolhydraten: 32g, Eiwit: 7g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 2mg, Natrium: 800mg, Kalium: 848mg, Vezels: 6g, Suiker: 11g, Vitamine A: 25011IU, Vitamine C: 77mg, Calcium: 150mg, Ijzer: 2mg