Verwarm de oven voor op 190 C en vet je tulband vorm goed in en bestrooi licht met bloem. Klop het overtollige bloem eruit.
Doe de eieren, yoghurt en vanille bij elkaar in een kom en meng goed
Doe de bloem, cacao poeder, bakpoeder, bakzout en gewone zout samen in een andere kom
Doe de boter en de suiker samen in een mengkom en mix dit op medium speed tot luchtig, dit duurt ongeveer 3 minuten. Met de mixer op medium, giet je ei mengsel in de kom in een langzame stroom. Schraap de zijkanten schoon als dit nodig is.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg het bloemmengsel toe, een halve kop per keer, schraap de zijkanten weer af indien nodig na elke toevoeging.
Meng je cranberries, hazelnoten en de sinaasappelsap er door. Overmix het geheel niet. Gemengd is gemengd.
Giet het beslag in je klaarstaande tulband vorm en strijk het oppervlak glad met een spatel. Bak de cake in de voorverwarmde oven tot stevig en een houten prikker er schoon uit komt. Dit duurt ongeveer 50 minuten in mijn oven.
Laat 5 minuten afkoelen voor je hem stort op een cakerek en hier verder af laat koelen.
Maak je ganache door de room te verhitten tot net onder het kookpunt. Giet over de gehakte chocola en roer tot alles is gesmolten. Laat afkoelen en indikken voor je het over de cake giet. Snij in plakken en serveer!