Salade met mungboontjes, venkel en gehaktballetjes | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Salade met mungboontjes, venkel en balletjes gehakt

Let even op als je de mungboontjes nog moet koken dat ze ongeveer 20-30 minuten moeten koken voor ze gaar zijn.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 200 gr gekookte mungboontjes
  • 250 gr gehakt half om half
  • 1 venkel
  • sap van 1/2 limoen
  • 200 gr kerstomaatjes
  • peper
  • zout
  • paprika

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • peper
  • zout

Instructies

  • Mix de gehakt met peper, zout en wat paprikapoeder. Draai hier kleine gehaktballetjes van en bak die in wat olie gaar en goudbruin.
  • Snij ondertussen de venkel in dunne plakjes en meng dat met de mungboontjes. Om te voorkomen dat de venkel gaat verkleuren knijp je er wat limoensap over uit.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes of halfjes en doe bij de boontjes. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en roer alles goed om.
  • Maak de dressing door alle ingredienten te mengen. Doe de dressing door de salade