1flesjeScotch Whisky Chocolate sauce van Moon Delights
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C. Snij het brood in blokjes van 2-3 cm. (met of zonder korstje. Wij vinden het korstje juist lekker)
In een middelgrote kom klop je de eieren eerst los en doe hierna de suiker erbij. Klop dit nog even goed door voordat je de melk en room erbij giet en vervolgens de kaneel en vanille extract erbij doet. Klop dan alles goed door tot je een glad mengsel krijgt.
Leg de broodblokjes in een ovenschaal, en gooi hier de rozijnen overheen. Giet daarna het zoete mengsel eroverheen en laat dit een paar minuten in het brood trekken.
Bak de broodpudding in ongeveer drie kwartier gaar. Hij moet aan de bovenkant mooi lichtbruin geworden zijn.
Haal de broodpudding uit de oven en laat in ieder geval tien minuten afkoelen. Ondertussen verwarm je het ongeopende fles whiskysaus in een pannetje met heet water, zodat deze nog dunner en beter schenkbaar wordt. Serveer de broodpudding warm met hierover heen een royale portie van die heerlijke chocolade whisky saus.