Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Venkelsalade met appel en bleekselderij
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
1
persoon
Ingrediënten
1/2
venkel
dun gesneden
1
appel
in blokjes
3
stengels
bleekselderij
in dunne plakjes
1
el
amandelschaafsel
geroosterd
3
takjes
platte peterselie
1
verse worst
Dressing
2
el
mayonaise
1
tl
crispy chili olie
1
citroen
sap
zout
peper
Instructies
Doe de venkel, appel en bleekselderij bij elkaar in een kom. Besprenkel met het sap van een halve citroen om verkleuren te voorkomen.
Bak de worst gaar in de olijfolie, snij in plakjes en voeg bij de salade. Snij de peterselie klein en meng dit met de salade
Rooster het amandelschaafsel en strooi dit over de salade
Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de crispy chili olie en het sap van de andere citroenhelft. Breng op smaak met zout en peper
Gang:
Maaltijdsalade
Keuken:
Gezonde keuken
Trefwoord:
bleekselderij, venkel
Nutrition
Calorieën:
724
kcal
,
Koolhydraten:
50
g
,
Eiwit:
19
g
,
Vet:
54
g
,
Verzadigd vet:
12
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
18
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
21
g
,
Transvet:
0.2
g
,
Cholesterol:
73
mg
,
Natrium:
879
mg
,
Kalium:
1446
mg
,
Vezels:
14
g
,
Suiker:
28
g
,
Vitamine A:
1152
IU
,
Vitamine C:
88
mg
,
Calcium:
185
mg
,
Ijzer:
4
mg