1pakhartig taartdeegmogen ook die kleine vierkante pakjes uit het vriesvak zijn
Instructies
Zet een stoofpan op het vuur (of de slowcooker, wanneer je die hebt, op het aanrecht) en doe hier het vlees met de uien in. Braad het vlees kort aan op hoog vuur, terwijl de uitjes fruiten.
Doe vervolgens een half flesje bier erbij en schenk de andere helft van het bier in een glas. Laat de mix van vlees en ui even kort pruttelen in het bier, tot het meeste schuim verdwenen is.
Leg vervolgens de wortel en doperwtjes nog even apart en doe de rest van de ingrediënten in de pan. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur weer laag en de deksel op je pan (voor de slowcooker doe je direct de deksel erop en laat je de pan zijn ding doen)
Laat ondertussen de mix rustig pruttelen voor een uurtje of drie.
Ongeveer een kwartier voordat je de pie gaat afmaken, doe je de doperwten in de pan en roer je alles nog even door. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Wanneer je klaar bent om de laatste stap naar een heerlijke pie te nemen, schep je de geraspte wortel door de mix en zet je het vuur uit onder de pan.
Schep de heerlijke vulling in een mooie ovenschaal en dek de vulling toe met het hartige taartdeeg. Bestrijk het deeg lichtjes met wat geklopt eigeel en prik er een paar gaatjes in aan de bovenkant zodat de lucht kan ontsnappen. Zet de schaal voor ongeveer twintig minuten in de oven. Haal de pie eruit wanneer het deeg een mooie goudbruine korst heeft gekregen. Serveer eventueel met een mooie, romige aardappelpuree en een goed glas bier.
Notities
Wil je nog veel meer originele recepten met sukadelappen? Ga naar vlees.nl voor inspiratie, informatie en ideeën.