Begin met het opzetten van de knolselderij in een pannetje met kokend water. Breng aan de kook tot de blokjes gaar zijn en zacht voelen als je er met een vork in prikt. Dit is ongeveer 10 minuten.
Stamp de knolselderij met een stamper fijn, voeg er wat van de kokosmelk aan toe en pureer het geheel met de staafmixer. Giet niet alle kokosmelk er tegelijk bij, maar kijk hoeveel er nodig is voor een lekker smeuïg resultaat. Breng de puree op smaak met zout en peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
Snij de eendenborst aan de vetkant in een ruitpatroon in. Niet te diep, je wilt niet in het vlees zitten. Bestrooi ruim met peper en zout.
Neem een koekenpan en zonder olie toe te voegen leg je de eendenborst in de pan met de vetkant naar beneden.
Bak dit tot het goudbruin en knapperig is. Draai de eendenborst om naar de vleeskant en schuif in de oven voor ongeveer 6 minuten of tot de filets de gewenste garing hebben gekregen.
Haal uit de oven en laat (ingepakt in aluminiumfolie) minimaal 10 minuten rusten.
Ondertussen bak je de uien tot deze glazig worden, voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak tot deze gaar is.
Serveer de eendenborst met de knolselderijpuree en de gebakken paddenstoelen.