Weeg alle ingrediƫnten zorgvuldig af en doe alles, behalve de pure chocolade, in een ruime kom. Gebruik een keukenmachine met deeghaak om een soepel en glad deeg te maken. Voeg een eetlepel water toe om het deeg wat soepeler te maken. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg vervolgens een half uur in de koeling rusten.
Verwarm de oven ondertussen voor op 180C en bekleed een bakblik met bakpapier.
Gebruik een maatschepje (1 tl) om steeds een beetje deeg te scheppen en rol hier tussen je handen ronde balletjes van. Leg deze op de bakplaat en druk ietsje plat. Houd wat ruimte aan tussen de balletjes zodat ze niet aan elkaar kunnen kleven tijdens het bakken.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten tot ze stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Heb je geen speciale pan hiervoor, zet dan een hittebestendige kom op een steelpan met daarin een klein laagje kokend water. Breek de chocolade in stukken en doe in de kom. Pas op dat de kom het water niet raakt, want dan verbrand je chocolade. Roer de gesmolten chocolade glad en giet deze over in een spuitzak. Laat afkoelen tot de chocolade nog net vloeibaar is en je deze makkelijk op de koekjes kunt spuiten zonder dat de chocolade eraf druipt.
Zoek steeds 2 koekjes van min of meer dezelfde grootte bij elkaar. Spuit op 1 helft in het midden een beetje chocolade (laat de randen vrij) en druk de andere helft erop. Hierdoor verspreid de chocolade zich naar de rand en heb je een mooi koekje.Laat de koekjes volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.