Zeef bloem en cacao samen met een beetje zout. Klop de boter en suiker samen in een andere kom romig. Zorg dat de (30 gr) chocola afgekoeld is als je die in de volgende stap toevoegt. Meng je boter en suiker met het ei en de gesmolten (afgekoelde) chocolade.
Klop dit door de bloem en kneed tot een deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te plakkerig is. Laat je deeg 30 minuten rusten.
Rol het deeg uit en beleg er je taart vorm mee. Zet de vorm vervolgens 15 minuten in de koeling en verwarm je oven ondertussen voor op 180˚C.
Leg nu bakpapier op je deeg en bak vervolgens de vorm eerst blind met bakbonen (of rijst of gedroogde peulvruchten) voor ongeveer 15 min. Haal uit de oven, verwijder bakpapier en bakgewichtjes en bak nog eens voor 5 minuten. Laat de vorm afkoelen.
Zet de oven terug naar 170˚C.
Strijk 1/3 deel van de gesmolten chocolade (de 200 gr) over de bodem. Breng de room en melk aan de kook en meng dit met de rest van de chocola.
Klop in een kom de eieren, suiker en vanille en meng met de chocoladeroom
Schenk de vulling in de vorm en bak 40-45 min op 170˚C
Laat afkoelen en bestrooi de taart met cacao poeder.