Dit recept is ideaal om restanten kip op te maken of - als je die niet hebt - kun je een of twee kipfilets pocheren in water met een bouillonblokje, even laten afkoelen en de kip uit elkaar trekken
1rode peperzaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
sap van 1/2 limoen
verse koriander
8bloemtortilla's
2kipfilets of restanten van een gegrilde kip.zonder vel en botjes
250grgeraspte mozzarella
Instructies
Neem een flinke steelpan en doe er de olie of het kokosvet in. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit zachtjes tot het zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de chipotlepepers, tomaatblokjes, tomatenpuree, azijn, suiker, 250 ml water en 2 tl zout toe. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 45 minuten rustig doorpruttelen tot het ingedikt is. Laat in een afgesloten pan afkoelen. Je kunt de saus in de koelkast een week goed houden.
Meng de mango, de avocado, de chili peper met het limoensap en de koriander. Zet apart.
Gebruik een tafelgril of een grilpan om de quesadillas te bereiden. Besmeer een kant van een tortilla met de saus, leg hier vervolgens ruim kip op en scheur de mozzarella in stukjes en leg er ook op. Doe de tweede tortilla erbovenop en leg onder de gril. Gebruik je een grilpan zet dan een andere pan boven op de tortilla om wat druk uit te oefenen. Ze zijn heel snel klaar!
serveer met de mango salsa en snipper er wat koriander overheen
Afgedekt in de koelkast blijft de saus nog een week goed.
En ik kan je aanraden om ook eens een ham kaas tosti te maken en dan een dikke laag van deze saus op het brood te smeren, voordat je de tosti roostert. Lekker!