Lekkere burgers maar behoorlijk machtig. Ik maakte de fout om er grote burgers van te maken. Het oorspronkelijke recept maakt er kleintjes van. Dat is veel verstandiger!
In het recept wordt gebruik gemaakt van komkommersalade. Wij waren een tikkie lui en maakten er gewoon plakjes komkommer van. Ook lekker!
Doe de ui met knoflook, specerijen, kikkererwten, peterselie, bloem en eiwit in een keukenmachine en mix alles tot een grove massa
Voeg zout en peper naar smaak toe en vorm er met vochtige handen 12 gelijke burgers van. Laat deze een minuut of 30 afkoelen in de koelkast. Zo worden ze steviger.
Doe de feta met de yoghurt en dille in een hakbakje van de staafmixer of kleine kom van de keukenmachine en mix alles glad. Zet tot gebruik in de koelkast.
Meng voor de komkommersalade de geraspte komkommer in een kom met azijn, zout en peper naar smaak en zet opzij.
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kikkererwtenburgers in 2 porties in 2-3 minuten aan elke kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Laat de komkommer goed uitlekken en gooi de azijn weg. Besmeer de onderste helft van de broodjes met de feta mix en leg op elke burger komkommersla, munt en de kapjes van de bolletjes.