Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Runderstoofschotel met pompoen en wortel
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Totale tijd:
3
uur
uur
10
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
1
kg
runderriblappen
400
gram
pompoenblokjes
150
gram
wortel
2
blikjes
gepelde tomaat
750
ml
water
2
kaneelstokjes
2
takjes rozemarijn
2
laurierblaadjes
4
stengels bleekselderij
2
teentjes knoflook
peper
zout
Instructies
Snij de runderriblappen in stukken en braad (eventueel in gedeeltes) aan in een braadpan.
Doe de twee blikjes tomaat, de laurierblaadjes, rozemarijn en kaneelstokjes erbij en het water.
Snij de wortel in grove stukken en de bleekselderij in stukken en doe in de pan erbij. Snij de knoflook teentjes klein en doe er ook bij.
Laat het geheel twee uur pruttelen op laag vuur. Doe de pompoenblokjes erbij en laat nog een 45 minuten tot een uur koken.
Breng op smaak met zout en peper
Gang:
Hoofdgerecht
Nutrition
Calorieën:
466
kcal
,
Koolhydraten:
27
g
,
Eiwit:
61
g
,
Vet:
13
g
,
Verzadigd vet:
4
g
,
Cholesterol:
155
mg
,
Natrium:
481
mg
,
Kalium:
2029
mg
,
Vezels:
6
g
,
Suiker:
14
g
,
Vitamine A:
15432
IU
,
Vitamine C:
32
mg
,
Calcium:
177
mg
,
Ijzer:
9
mg