Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
2
stemmen
Thaise kip met basilicum
Een lekker makkelijk gerecht met geroerbakte kip, courgettenoedels en basilicum
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Marinade
2
el
sesamolie
4
el
coconut aminos
2
tl
vissaus
1/2
tl
chilivlokken
1/2
tl
gemberpoeder
verse zwarte peper
4
teentjes
knoflook
geplet
De rest
500
gr
kipfilet
dun gesneden
1
el
koksolie
1
rode paprika
dun gesneden
45
gr
verse basilicum
liefst Thaise maar gewone werkt ook, gehakt
bosuitjes voor serveren
Courgettepasta om te serveren
sesamzaad
Instructies
Combineer alle ingrediënten voor de marinade samen en doe hier de kipreepjes in. Laat dit 6 uur marineren
Verhit olie in een wok en voeg hier de kip met de marinade aan toe en bak tot het bruin is.
Voeg de rode paprika en de basilicum aan toe en kook tot de kip gaar is.
Serveer met courgette noedels, de bosuitjes en sesamzaadjes
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Aziatische
Trefwoord:
basilicum, courgette, kip
Dieetsoort:
paleo
Auteur:
Simone
Nutrition
Calorieën:
568
kcal
,
Koolhydraten:
19
g
,
Eiwit:
58
g
,
Vet:
28
g
,
Verzadigd vet:
10
g
,
Cholesterol:
160
mg
,
Natrium:
1459
mg
,
Kalium:
1663
mg
,
Vezels:
4
g
,
Suiker:
8
g
,
Vitamine A:
3525
IU
,
Vitamine C:
121
mg
,
Calcium:
95
mg
,
Ijzer:
3
mg