Snijdt de rabarber in stukken van 2 centimeter. Doe de rabarber samen met 50 ml water en 25 gram van de suiker in een pannetje.
Kook de rabarber in 10 minuten zacht, het is mooi als de rabarber niet helemaal tot pulp gekookt wordt. Giet de rabarber af maar vang het overgebleven rabarber water op (daar doop je de lange vingers in).
Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf, schep tussen het opkloppen door de overgebleven suiker (25 gram) erdoor heen.
Smelt de chocolade au bain marie. Klop de gesmolten witte chocolade door de mascarpone. Schep daarna het opgeklopte eiwit er rustig doorheen.
Bouw de tiramisu op. Eerst een laag mascarpone, dip de lange vingers in het rabarber water en leg op de mascarpone tot de schaal helemaal bedekt is, hierna verspreid je de helft van de rabarbercompote over de lange vingers heen.
Bedek met de overgebleven mascarpone over de schaal, maak de pistache noten fijn (dit kan in een koffiemolen of magi mix. Anders hak je ze zo fijn mogelijk met een mes). Rasp de rest van de chocolade. Verspreidt de overgebleven rabarber over de tiramisu en strooi er de pistache nootjes en de witte chocolade snippers overheen. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.