Snijd de grote bladeren van de bloemkool en de stronk recht af, zodat hij netjes recht staat.
Was de bloemkool en droog hem goed af.
Leg op een bakplaat met bakpapier. Smeer de bloemkool in met olie en bestrooi met peper en zout. Bak in de voorverwarmde oven, ongeveer een uur, tot hij helemaal gaar is. Als de bovenkant te snel bruin wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.
Begin als de bloemkool bijna gaar is aan de beurre noisette.
Smelt in een steelpannetje de boter en laat goed uitbruisen. Laat op laag vuur het water verdampen, roer af en toe en loop niet weg! Na een tijdje zal de boter beginnen te verkleuren en gaan de melkeiwitten zich scheiden en bruin worden. Als dat mooi hazelnootbruin is, haal je de pan van het vuur en doe de beurre noisette in een schaaltje.
Hak de ansjovis en kappertjes grof en meng door de boter. Giet de boter over de bloemkool en serveer.