Chocolade cupcakes met witte chocolade ganache en paaseitjes
Wat is er nu lekkerder om te serveren met de paasdagen?
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 12personen
Equipment
Mixer
Ingrediënten
150gramboter op kamertemperatuur
150grambruine basterdsuiker
3eieren
150gramzelfrijzend bakmeel
1theelepelbakpoeder
3elcacaopoeder
30mlmelk
100grampaaseitjes naar keuze in stukjes
snuf zout
ganache
100gramslagroom
200gramwitte chocoladein stukjes
30gramboter
50grampaaseitjes in stukjes gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C
Klop de boter samen met de suiker luchtig. Doe één voor éen de eieren erbij. Zeef de bakmeel, bakpoeder en zout en klop voorzichtig door het beslag. Maak van de cacaopoeder en de melk een papje en roer door het beslag. Voeg als laatste de gehakte paaseitjes erdoor.
Leg de cupcake papiertjes in de muffinvorm. Verdeel het cupcakebeslag over de papiertjes. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Het cake-je is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cupcakes afkoelen.
Voor de ganache verwarm je de slagroom in een pannetje tegen de kookpan. Haal van het vuur en voeg de wittte chocolade toe, roer tot alles goed gemengd is. Voeg dan blokje voor blokje de boter toe. Laat de ganache een beetje opstijven in de koelkast. Klop de ganache met een mixer 5 minuten luchtig op. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake en garneer met de gehakte paaseitjes.