Lekker Hollands, maar dan net weer even anders dan de standaard andijvie stamppot. Een lekkere boerenkoolsalade met knapperige rode kool, dadels en amandel!
5medjool dadelspit verwijderd en in kleine plakjes gesneden
2eledelgistvlokken
100gramandelengeroosterd, voor erover, grof gehakt
Dressing
2elolijfolie
1tlcoconut aminos
1tlmosterd
Sap van ½ limoen
½elhoning
Instructies
Om de salade te maken doe je de boerenkool in een ruime kom en voeg hier de olijfolie en wat grof zeezout toe. Masseer de boerenkool nu met je handen tot het mooi gaat glanzen en slinkt.
Voeg de rode kool toe en meng de gesneden dadels, edelgistvlokken en de gehakte amandelen erdoor.
Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de coconut aminos, limoensap, mosterd en honing. Mix goed door en serveer bij de salade.
De salade kan ook goed bewaard worden dus ideaal om mee te nemen als gezonde lunch.
Gang: Maaltijdsalade
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: amandelen, boerenkool, dadels, rode kool