√Lekker makkelijk √Snel klaar √Met wilde Alaska zalm √Bron van omega-3Deze heerlijke mini quiches met zalm en prei zijn ideaal als snack voor tussendoor, als onderdeel van de avondmaaltijd of als lunch. Heerlijk warm, maar ook koud zijn ze lekker.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
4 kleine quiche vormpjes of 1 grotere
Ingrediënten
1roldeeg voor hartige taart
2stengelspreiin dunne ringen
100grdoperwtenuit de diepvries
3eieren
120grcreme fraiche
peper en zout
100grGeraspte kaas
1blikwilde zalm140 gr
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet 4 mini quiche vormpjes in (of gebruik 1 groot exemplaar) en beleg het het deeg. Leg een stuk bakpapier op elk vormpje en verzwaar met bakbonen.
Bak het deeg 15 minuten in de oven. Haal eruit en verwijder bakbonen en bakpapier. Zet nog voor 5 minuten terug.
Terwijl je deeg bakt, bereid je de prei voor. Bak deze in wat olie tot mooi zacht. Klop de eieren los met de creme fraiche, peper en zout en geknipte bieslook.
Zodra je deeg is voorgebakken haal je het uit de oven en je verdeeld nu de prei, de doperwten en de stukjes zalm over je vormpjes.
Giet hier je mengsel van ei en creme fraiche overheen. Optioneel kun je er eerst nog wat geraspte kaas overheen strooien voor je ze afbakt. Bak de quiches in de oven voor 20 minuten of tot gaar en goudbruin.