Verwarm de oven voor op 180˚C. Klop de boter en de suiker samen tot een romig geheel. Voeg het ei toe en klop even door.
Voeg de vanille, olie en de kleurstof toe aan de boter en klopt door.
Meng in een aparte kom de bloem, baking soda, zout en cacao door elkaar.
Voeg nu in gedeeltes om en om de karnemelk en je bloemmengsel toe tot alles gemengd is. Meng niet te lang.
Verdeel het beslag over 12 cupcake papiertjes en bak in de voorverwarmde oven voor 18-20 minuten of tot gaar en een prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voor je de botercreme erop spuit.
Botercreme met witte chocola
Breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop nu de boter, poedersuiker en de vanille bij elkaar tot een romige en luchtige botercreme. Dit duurt ongeveer 10 minuten dus handigste in een keukenmachine. Maar met een mixer kan het natuurlijk ook.
Klop hier nu de afgekoelde en gesmolten witte chocola doorheen. Doe de botercreme in een spuitzak en maak er mooie toeven van op de afgekoelde cupcakes. Verkruimel er wat red velvet kruimels overheen ter decoratie.