Hoe lekker wil je het hebben? Deze boterkoek met dulce de leche en met stukje chocola, is verslavend lekker! Zeker net vers uit de oven met nog een knapperig korstje....Hmmm
Voeg de roomboter en de suiker samen in de kom van de keukenmachine en klop dit tot een romig geheel.
Voeg de bloem en het zout toe en kneed dit met de hand tot een samenhangend deeg. Verdeel in twee stukken.
Beleg de bodem van een vierkante of ronde vorm (dichte vorm! Geen springvorm) met bakpapier en verdeel hier de eerste helft van het deeg over. Druk met je vingers en een lepel glad.
Verdeel nu met behulp van een theelepeltje kloddertjes dulce de leche over de bodem heen. Bestrooi met de gehakte chocola en doe nu de tweede helft van het deeg erop.
Dit is wat lastiger maar lukt het niet helemaal perfect geen nood, eenmaal gebakken komt het goed! Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
Bak nu in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot goudbruin. Het is nog wiebelig. Dat klopt want boterkoek stijft pas op als het afkoelt.
Snij in kleine stukjes als het helemaal is afgekoeld!