Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Oliebol wentelteefjes
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
4
oliebollen
bijv. restje
25
g
ongezouten roomboter
75
g
poedersuiker
1.5
tl
gemalen kaneel
1
el
rasp van citroenschil
2
eieren
175
ml
melk
4
stoofpeertjes
gegaard
Instructies
Deze oliebol wentelteefjes zijn makkelijk om te maken en staan binnen no time op tafel.
Om de suiker te maken meng je de pumpkin spice met de poedersuiker en de citroenrasp.
Breek de eieren in een kom en voeg hier de melk aan toe en een halve theelepel pumpkin spice. Klop dit even goed door.
Snijd elke oliebol in de lengte in 3 dikke plakken. Haal de plakken door de melk.
Smelt in een ruime koekenpan de boter. Bak de plakjes oliebol in 2 min. per kant goudbruin en krokant.
Leg de ‘wentelteefjes’ op de borden. Serveer ze met de stoofpeertjes en de kaneelsuiker.
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
kaneel, oliebol