Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Chimichurri
Deze Argentijnse saus is perfect voor bij een heerlijk gegrilde steak, maar doet het ook goed op een sandwich, bij aardappeltjes of bij gegrilde vis
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
Staafmixer
Ingrediënten
35
g
verse koriander
grof gesneden
35
g
verse peterselie
grof gesneden
2
teentjes
knoflook
gehakt
1
jalapeno
pitjes verwijderd
80
ml
olijfolie
1
el
rode wijn azijn
1
bosui
gesnipperd
peper en zout
Instructies
Doe alle ingredienten voor de chimichurri in een hoge kom of gebruik een bakje van de staafmixer.
Draai tot het de gewenste structuur heeft bereikt. Er mogen best nog wat stukjes inzitten. Maak het niet te glad.
Als het te dik is kun je er achteraf ook nog wat olijfolie extra aan toevoegen
Breng op smaak met peper en zout en laat even staan zodat de smaken zich ontwikkelen
Gang:
Bijgerecht, Saus
Keuken:
Argentijnse keuken
Trefwoord:
knoflook, koriander, peterselie
Dieetsoort:
vegan
Nutrition
Calorieën:
171
kcal
,
Koolhydraten:
2
g
,
Eiwit:
1
g
,
Vet:
18
g
,
Verzadigd vet:
3
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
2
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
13
g
,
Natrium:
10
mg
,
Kalium:
119
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
0.4
g
,
Vitamine A:
1395
IU
,
Vitamine C:
19
mg
,
Calcium:
24
mg
,
Ijzer:
1
mg