Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Pompoenquiche met broccoli
Deze lekkere glutenvrije pompoenquiche gebruikt bakbananenmeel en cassavemeel in de korst. De quiche is lactosevrij en past in een koolhydraatarm dieet.
Voorbereidingstijd:
45
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
1
uur
uur
15
minuten
min
Porties:
8
personen
Equipment
Quichevorm 22 centimeter
Ingrediënten
Voor de korst
100
gr
bakbananenmeel
2
tl
gedroogde rozemarijn
45
gr
cassavemeel
½
tl
knoflookpoeder
½
tl
zout
75
gr
kokosolie
gesmolten
60
ml
kokosmelk
Voor de vulling:
600
gr
biologische pompoen, in blokjes
1
el
olijfolie
100
gr
broccoli
in kleine roosjes
5
eieren
2
el
gehakte bieslook
100
ml
kokosmelk
Zout en peper
Om te serveren: verse peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C .
Verdeel de blokjes pompoen en de broccoli roosjes over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en peper en zout.
Rooster in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
Maak ondertussen de korst door het bakbananenmeel te mengen met de cassave, gedroogde rozemarijn, knoflookpoeder en het zout. Roer dit even goed door.
Voeg nu de kokosolie en de kokosmelk toe en kneed het met de hand tot een stevig deeg.
Vet de quichevorm goed in en verdeel het deeg erover. Druk dit met de hand plat en langs de zijkanten van de vorm.
Bak de korst even aan in de oven voor 15 minuten.
Haal uit de oven en verdeel de pompoen en broccoli over de bodem.
Klop de eieren los met de gehakte bieslook, de kokosmelk en zout en peper en giet dit over de groente in.
Bak af in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot het ei gestold is.
Serveer met de verse peterselie erover.
Gang:
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken:
paleo
Trefwoord:
broccoli, pompoen
Dieetsoort:
glutenvrij
, Koolhydraatarm
Nutrition
Calorieën:
230
kcal
,
Koolhydraten:
15
g
,
Eiwit:
5
g
,
Vet:
18
g
,
Verzadigd vet:
13
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
3
g
,
Transvet:
0.01
g
,
Cholesterol:
102
mg
,
Natrium:
72
mg
,
Kalium:
442
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
5
g
,
Vitamine A:
6793
IU
,
Vitamine C:
21
mg
,
Calcium:
53
mg
,
Ijzer:
2
mg