De klassieker onder de voorgerechten is natuurlijk de carpaccio. Heerlijk met flinterdun gesneden ossenhaas
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
250gossenhaasflinterdun gesneden
100 g parmezaanse kaasgeschaafd
4 elgeroosterde macadamiaof pijnboompitjes
2eltruffelolie
50grucola of andere sla
2elverse bieslookgehakt
1elkappertjesgehakt
peper en zout
Instructies
Om het dun snijden van de ossenhaas makkelijker te maken doe je het vlees in plastic folie en je zet het een half uurtje in de vriezer. Het vlees wordt zo wat steviger.
Snij het vervolgens flinterdun met een scherp mes. Alternatief kun je dit ook aan je slager vragen.
Rooster de macadamia, laat afkoelen en zet apart. Hak ze iets kleiner.
Zet vier mooie borden klaar en leg een aantal plakjes van de rundercarpaccio op je bord. Bestrooi dit met de macadamia en de geschaafde parmezaanse kaas.
Druppel er wat truffelolie overheen en eindig met de verse bieslook en de rucola.
Lekker om er wat grove zeezout vlokken overheen te kruimelen.