Deze kaassoesjes zijn niet zoals gewone soesjes die je vult. Ze zijn al kant- en klaar als ze uit de oven komen
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 10soesjes
Ingrediënten
85gramComté kaasgeraspt
½bosbieslookfijngesneden
175mlwater
50gramboter
85grambloem
2eieren
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven op 200°C.
Doe de boter met het water in een klein pannetje en laat rustig aan de kook komen. Doe de bloem en een snuf zout erbij en roer met een pollepel goed door tot een stevige massa. Laat deze massa op laag vuur gaar worden. Doe dan in een kom en laat een beetje afkoelen. Voeg de eieren een voor een toe, zorg dat ze goed worden opgenomen. Meng 80% van de geraspte Comté door het beslag, samen met de fijngesneden bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Maak met 2 lepels kleine quenelles op een bakplaat met bakpapier. Houd wat afstand, ze gaan nog rijzen. Bestrooi met de overige Comté en bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en luchtig zijn. (let op; open de oven tussentijds niet, dan zakken ze in)