Noedels met broccoli, gerookte kip en gesmoord radijsblad
Dit is er weer eentje in de categorie, wat doe ik met overgebleven groen van de radijsjes. De lekkere noedels maak je met broccoli, gerookte kip en gesmoorde radijsbladeren.
Snijd het wit van de bosui in dunne ringetjes, het groen in schuine ringen.
Snijd de broccoli in roosjes. Verhit een beetje olie in een wokpan en bak de roosjes broccoli met het wit van de bosui rondom bruin. Blus af met een scheutje water en doe de deksel op de pan. Laat de broccoliroosjes gaar stomen.
Kook ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als de broccoli gaar is, schep dan het radijsloof erdoor.
Was de radijsjes en snijd in partjes.
Maak een dressing van fijngehakte rode peper (zonder zaadlijsten), limoenzest en -sap en sesamolie.
Meng 1/3 van de dressing door de radijsjes.
Giet de noodles af en meng de rest van de sesamdressing erdoor. Doe vervolgens bij de groenten en meng alles goed. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer limoensap en -zest.
Rooster de sesamzaadjes kort. Snijd de gerookte kip in plakjes en serveer met de sesamzaadjes op de noodles. Serveer de radijsjes ernaast.