Je begint met het smelten van de boter en de chocola au bain marie. Je plaatst een hittebestendige kom op een pannetje met zacht kokend water. Doe de boter en de chocola hierin en laat het rustig smelten. Roer het geheel daarna goed door tot het glad is en laat afkoelen tot kamer temperatuur.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in en bekleed met bakpapier. Laat iets overhangen aan de zijkanten zodat het makkelijk eruit gehaald kan worden.
Doe de eieren samen met de basterdsuiker in de kom van de mixer. Zet de mixer hoog en klop tot de suiker en de eieren dik en romig zijn geworden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Giet je chocolade mengsel over je eiermengsel en spatel het voorzichtig door elkaar.
Voeg nu de bloem en de cacao toe (handig om even te zeven om klontjes te voorkomen) en vouw dit geheel weer door.
Doe je beslag over in de klaarstaande bakvorm en maak de bovenkant een beetje glad met de spatel.
Hak je chocolade eitjes nu een beetje. Hoeft niet heel fijn. Ze smelten toch wel. Laat een paar heel of half. Strooi dit over de bovenkant van je beslag. Hou er een paar achter om nog over je brownie te doen (optioneel)
Zet in de oven en bak voor ongeveer 20-25 minuten of tot een houten prikker er droog uit komt.
Laat volledig afkoelen voor je de brownie aansnijdt.